• Morotsbröd
  • Läsarrecept

    Morotsbröd

    • 3 bröd
    • 30 min
    • 1 tim 20 min

    Morotsbröd garnerat med solrosfrön.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    0/5

    435 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Arbeta ihop till smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.

    • 2

      Arbeta degen på mjölat bakbord så den känns smidig och dela i 3 delar och forma till limpor eller runda kakor. Jäs i 20 minuter.

    • 3

      Pensla med ägg och strö solroskärnor och flingsalt ovanpå.

    • 4

      Grädda i 225°C i ca 20 minuter


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk
    • 25 g (ca 1,5 msk) smör
    • 12 g (ca 2 tsk) salt
    • 40 g (ca 2 msk) honung eller sirap
    • 3 dl morötter, finrivna
    • 780-840 g (ca 13-14 dl) vetemjöl

    Pensling

    • ägg

    Garnering

    • solroskärnor
    • flingsalt

    Liknande recept