• Müslibröd med honung
  • Läsarrecept

    Müslibröd med honung

    • 18 st
    • 30 min
    • 2 tim 30 min

    Bröd med musli och honung.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.51/5

    503 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Koka upp mjölk, müsli, margarin i en kastrull. Låt svalna till fingervarmt.

    • 2

      Rör ut jästen i vattnet. Blanda i müsliblandningen, salt, honung och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30 min.

    • 3

      Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela den lätt i 18 bitar. Rulla till bollar och lägg dem ganska tätt 9 och 9 på plåtar, nagga med gaffel. Jäs övertäckta ytterligare 30 min.

    • 4

      Värm ugnen till 225°C.

    • 5

      Grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (ca 2,5 dl) mjölk
    • 50 g (ca 0,5 dl) margarin
    • 250 g (ca 2,5 dl) vatten, fingervarmt
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 20 g (ca 1 msk) honung
    • 600-660 g (ca 10-11 dl) vetemjöl

    Liknande recept