• Müslibröd
  • Läsarrecept

    Müslibröd

    • 25 min
    • 2 tim

    Bröd med musli och sirap.

     

    Detta är ett inskickat recept av en läsare och inte skapat eller testbakat av KronJäst.

     

    3.31/5

    454 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smör i en kastrull. Blanda i mjölk och müsli och koka upp blandningen till en gröt. Låt svalna till fingervarmt.

    • 2

      Rör ut jästen i vatten till jästen har löst sig. Blanda i salt och sirap.

    • 3

      Häll i jästvätskan i den avsvalnade gröten och rör om.

    • 4

      Blanda i lite mjöl i taget i grötmassan och arbeta degen ordentligt. Gör detta tills degen släpper från bunken.

    • 5

      Låt jäsa i 1 h.

    • 6

      Baka ut degen till små frallor. Låt dessa jäsa övertäckta i 40 minuter.

    • 7

      Grädda frallorna i ugnen i 250°C i 10-12 minuter.

    • 8

      Låt svalna på galler under bakduk.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (2,5 dl) mjölk
    • 35 g (ca 1 dl) müsli
    • 50 g (ca 0,5 dl) smör
    • 250 g (ca 2,5 dl) vatten
    • 12 g (ca 2 tsk) salt
    • 40 g (ca 2 msk) sirap
    • 600 g (ca 10 dl) vetemjöl

    Liknande recept