• Mustig vetesurdegspizza med kyckling och salami
  • Läsarrecept

    Mustig vetesurdegspizza med kyckling och salami

    • 1 plåt
    • 40 min
    • 3 tim

    Pizza med extra allt! Prova denna mustiga och mättande kombination.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.53/5

    478 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm upp vattnet till 20 °C. Ha ner olja och smula i jäst, ha sedan ner surdegen.

    • 2

      Rör ner mjöl och salt, knåda sedan degen under några minuter. Låt jäsa ca 75-120 minuter.

    • 3

      Kavla ut och låt jäsa ytterligare 30-45 minuter under bakduk.

    • 4

      Ha ner smör, pressad vitlök och hackad gul lök i en kastrull. Då löken mjuknat, ha ner de krossade tomaterna, äppelcidervinäger och kryddor. Låt sedan puttra under lock i ca 30 minuter.

    • 5

      Använder du baksten, värm bakstenen långsamt till 250 °C med över- och undervärme.

    • 6

      Hetta upp en panna med smör och pressad vitlök. Ha i kycklingfiléerna hela och genomstek dem tillsammans med salt och peppar. Låt svalna en aning och trasa sedan sönder filéerna till remsor med hjälp av en gaffel.

    • 7

      Skiva upp alla ingredienser och fördela ut över pizzadegen med tomatsåsen i botten.

    • 8

      Sänk värmen till 235 °C och ställ in pizzan i ca 15 minuter.

    • 9

      Toppa med ruccola, ringla över en extra virgin olivolja och dra några drag med pepparkvarnen.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Pizzadeg

    Tomatsås

    • 1 vitlöksklyftor
    • 1 gul lök
    • 2 burkar krossade tomater
    • 1 tsk äppelcidervinäger
    • salt, peppar, oregano

    Fyllning

    • 2 kycklingfiléer
    • 6 färska champinjoner
    • 120 g påläggssalami
    • 1 röd paprika
    • 250 g (2 pkt) mozzarella
    • 1 rödlök
    • 2 stora tomater
    • 40 g ruccola

    Liknande recept