• Norrländsk snitt med löjrom och rökt renkött
  • Norrländsk snitt med löjrom och rökt renkött

    • 8 st
    • 20 min
    • 20 min

    Mackan till vänster i bild. Lyxiga små snittar som smakar himmelskt. Svenska råvaror när de är som bäst. Mums!

    3.3/5

    513 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Kantskär brödet och forma snittarna som du vill ha dem, som trekanter, cirklar med hjälp av ett glas eller kvadratiska. Röra samman crème fraiche, löjrom och fint skuren gräslök. Smaka av med salt och peppar. Bred lite smör på brödskivorna. Bottna med lite sallad innan du lägger på köttet. Lägg en stor klick löjromröra mitt på köttet och toppa med ytterligare löjrom och lite gräslök.

    Ingredienser

    Surdegsbröd

    Surdegsbröd bakat på KronJäst Surdeg Fullkornsvete (recept) bakat i form.

    • 4 skivor Surdegsbröd (se ovan)
    • 1 dl crème fraiche
    • 100 g löjrom eller annan rom
    • ½ dl fint skuren gräslök
    • salt och peppar
    • smör
    • blandad grönsallad, valfritt
    • ca 200 g rökt ren, älg eller annat viltkött

    Liknande recept