• Örtbrytbröd
  • Örtbrytbröd

    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Brytbröd med färska örter och kesella.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    3.23/5

    493 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet, ca 37°C. Rör runt tills det att jästen har löst upp sig.

    • 2

      Tillsätt salt, matolja, socker och vetemjöl.

    • 3

      Blanda till en slät deg. Låt jäsa i 30 min.

    • 4

      Blanda färska örter, Kesella, salt och peppar.

    • 5

      Kavla ut degen till en platt fyrkant, ca 1 cm tjock.

    • 6

      Bred ut fyllningen, rulla ihop och skär rullen i ca 3 cm tjocka skivor.

    • 7

      Lägg snäckorna med 1 cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.

    • 8

      Snäckorna jäses ihop till ett brytbröd i ca 30 min.

    • 9

      Pensla med ägg och strö över flingsalt innan gräddning.

    • 10

      Gräddas i mitten av ugnen i 10-12 min.

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) vatten, fingervarmt
    • 390 g (ca 6,5 dl) vetemjöl special
    • 13 g (ca 2 msk) matolja
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 5 g (ca 1 tsk) strösocker

    Fyllning

    • 2 dl färska örter
    • 250 g (ca 2,5 dl) Kesella
    • salt
    • peppar

    Pensling

    • 1 ägg

    Garnering

    • flingsalt

    Liknande recept