recept_video_backdrop
  • Örtknäcke med surdeg

3.3/5

256 Röster

Örtknäcke med surdeg

  • Marie Skogström
  • 1 st plåt
  • 30 min
  • 1 tim 15 min

Nyttigt & gott! Det här blir mumma som tilltugg på midsommarafton, som ett schysst tillbehör till sillbuffén eller helt enkelt som ett gott kex till osten. Variera av de örter som du får tag på eller smaksätt med olika kryddor.

  • 1

    Koka upp vattnet och slå det över örterna och mixa helt slätt. Låt svalna något och rör sedan ner surdegen.

  • 2

    Blanda samman alla torra ingredienser i en degskål. Tillsätt de första ingredienserna och arbeta ihop degen.

  • 3

    Stryk ut degen tunt på bakplåtspapper. Om du vill portionera knäckebrödet direkt genom att gör spår med hjälp av en spatel eller kniv, så blir det enklare att dela dem efter gräddning., eller gör ett stort brytknäcke.

  • 4

    Grädda i 150°C i en timme, tag ut och låt svalna.

Ingredienser

  • 1 påse (150 g) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk
  • 2 dl (200 g) vatten
  • 3 dl blandade örter, gärna kirskål, basilika eller ramslök
  • 3 dl (180 g) vetemjöl
  • 1,5 dl (112 g) solrosfrö
  • 1,5 dl (105 g) sesamfrö
  • 1 dl (70 g) linfrö, krossade
  • 1 dl (90 g) rapsolja
  • 1 tsk (6 g) salt

Garnering

Servera med en god gubbarröra eller skagenröra.


Liknande recept

  • Svenskt knäckebröd

    Svenskt knäckebröd


    KronJäst
    50 min 1 tim
  • Veteknäcke

    Veteknäcke


    KronJäst
    45 min 1 tim 50 min
  • Knäckebröd med linser och solrosfrön

    Knäckebröd med linser och solrosfrön


    KronJäst
    45 min 3 tim 15 min
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.