recept_video_backdrop
  • Örtknäcke med surdeg

3.3/5

256 Röster

Örtknäcke med surdeg

  • Marie Skogström
  • 1 st plåt
  • 30 min
  • 1 tim 15 min

Nyttigt & gott! Det här blir mumma som tilltugg på midsommarafton, som ett schysst tillbehör till sillbuffén eller helt enkelt som ett gott kex till osten. Variera av de örter som du får tag på eller smaksätt med olika kryddor.

  • 1

    Koka upp vattnet och slå det över örterna och mixa helt slätt. Låt svalna något och rör sedan ner surdegen.

  • 2

    Blanda samman alla torra ingredienser i en degskål. Tillsätt de första ingredienserna och arbeta ihop degen.

  • 3

    Stryk ut degen tunt på bakplåtspapper. Om du vill portionera knäckebrödet direkt genom att gör spår med hjälp av en spatel eller kniv, så blir det enklare att dela dem efter gräddning., eller gör ett stort brytknäcke.

  • 4

    Grädda i 150°C i en timme, tag ut och låt svalna.

Ingredienser

  • 1 påse (150 g) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk
  • 2 dl (200 g) vatten
  • 3 dl blandade örter, gärna kirskål, basilika eller ramslök
  • 3 dl (180 g) vetemjöl
  • 1,5 dl (112 g) solrosfrö
  • 1,5 dl (105 g) sesamfrö
  • 1 dl (70 g) linfrö, krossade
  • 1 dl (90 g) rapsolja
  • 1 tsk (6 g) salt

Garnering

Servera med en god gubbarröra eller skagenröra.


Liknande recept

  • Fröknäcke

    Fröknäcke


    Kronjäst
    40 min 1 tim 50 min
  • Surdegsknäcke med parmesansmör

    Surdegsknäcke med parmesansmör


    Marie S.
    10 min 1 tim 10 min
  • Citron och svartpeppar knäcke

    Citron och svartpeppar knäcke


    KronJäst
    1 tim 14 tim
  • Älskade frukost!

    Älskade frukost!

    Våra frukostfavoriter, samlade på en och samma plats. Redo för mysiga morgonstunder!