• Pestorulle med Västerbottensost
  • Pestorulle med Västerbottensost

    • 1 bröd
    • 30 min
    • 2 tim

    Passar både för picknick, buffé eller som ett komplett tillbehör till en varm soppa. Prova gärna att variera pesto & ost, med t. ex. tapenade och mozzarella. Mumsigt!

    3.18/5

    489 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen i fingervarmt vatten, ca 37°C.

    • 2

      Tillsätt grahamsmjöl, smöret klickvis, det mesta av vetemjölet och till sist saltet under bearbetning av degen.

    • 3

      Arbeta degen smidig, gärna minst tio minuter och låt den sedan jäsa i 40 minuter.

    • 4

      Knåda degen smidig på mjölat bakbord och tillsätt eventuellt mer mjöl om det behövs.

    • 5

      Kavla ut degen till en rektangel som är ca 1 cm hög.

    • 6

      Bred på peston över hela degen och strö över osten.

    • 7

      Rulla ihop degen till en jämn och fast rulle som du sedan formar likt en hästsko, eller nästan sluten cirkel och tryck till ändarna. Tycker du att rullen blir svår att hantera så går det självklart bra att göra två kortare rullar istället som du låter vara raka.

    • 8

      Låt brödet jäsa på oljad plåt i ca 30 minuter.

    • 9

      Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 35-40 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 50 g (ca 0,5 dl) smör
    • 360 g (ca 6 dl) grahamsmjöl
    • 360- 480 g (ca 6-8 dl) vetemjöl
    • 150- 250 g (ca 2-3 dl) Västerbottensost eller annan vällagrad ost
    • 100-150 g (ca 1 – 1,5 dl) pesto

    Pensling

    • ägg

    Liknande recept