• Philadelphiabullar
  • Läsarrecept

    Philadelphiabullar

    • 1 plåt
    • 35 min
    • 1 tim 5 min

    Bullar fyllda med philadelphia och vaniljfyllning.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.5/5

    464 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Ljumma mjölken och rör ut jästen med. Tillsätt smöret, sockret, saltet, kardemumman och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig.

    • 2

      Klä en långpanna med bakplåtpapper och tryck ut degen på plåten. Låt jäsa 30 minuter.

    • 3

      Gör 20 små hål jämnt fördelat över degen. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Fyll varje hål och tryck ner. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

    • 4

      Grädda i 200°C i ca 15-20 min.

    • 5

      Skär i fyrkanter mellan hålen.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk
    • 150 g (ca 1,5 dl) smör, rumsvarmt
    • 90 g (ca 1 dl) strösocker
    • 3 g (ca 1/2 tsk) salt
    • 3 g (ca 1 tsk) kardemumma
    • 600-720 g (ca 10-12 dl) vetemjöl

    Fyllning

    • 150 g (ca 1,5 dl) smör, rumsvarmt
    • 200 gram  (ca 1,5 -2 dl)philadelphiaost
    • 180 g (ca 3 dl) florsocker
    • 30 g (ca 2 msk) vaniljsocker

    Pensling

    • ägg

    Garnering

    • pärlsocker

    Liknande recept