• Pinnbröd
  • Pinnbröd

    • ca 12 st
    • 30 min
    • 1 tim 15 min

    Pinnbröd är trevligt att göra i skogen. Degen kan enkelt tas med i en påse. Om den får jäsa en stund extra gör ingenting. Även trevligt att stå runt grillen och tvinna deg runt pinnar för att baka över glödande kol.

    5/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt honung och mjöl, arbeta ihop.

    • 2

      Tillsätt salt och knåda väl i cirka 5 minuter till en slät deg. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.

    • 3

      Dela degen i tolv bitar. Rulla till längder och tvinna runt pinnar. Grilla runt om på indirekt värme i cirka 5 minuter, tills de har fått fin färg och är genombakade.

    Tips!

    Smaksätt degen med riven ost.

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för matbröd, färsk
    • 200 g (2 dl) fingervarmt vatten (37°C)
    • 8 g (1 tsk) honung
    • 300 g (5 dl) vetemjöl
    • 5 g (1 tsk) salt
    • 12 långa pinnar

    Liknande recept