• Pizza
  • Läsarrecept

    Pizza

    • 2 plåtar
    • 20 min
    • 2 tim 20 min

    Din egen pizzadeg blir garanterat roligare att baka än att köpa en färdig. Låt alla välja fyllningen själva som en trevlig aktivitet i köket. Visst tenderar man att uppskatta maten än mer när man varit med och lagat själv?

    2.99/5

    452 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.

    • 2

      Tillsätt vetemjölet lite i taget – använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant.

    • 3

      Låt jäsa under bakduk ½ – 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.

    • 4

      Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25×35 cm om man vill ha tunn pizza.

    • 5

      Bred ut tomatsåsen på bottnarna, lägg på någon fyllning (sådant du tycker är gott) och grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Pizzadeg

    Tomatsås

    • 1 burk tomater, passerade
    • lite tomatpure
    • oregano, torkad
    • salt
    • peppar

    Liknande recept