• Pizza
  • Läsarrecept

    Pizza

    • 2 plåtar
    • 20 min
    • 2 tim 20 min

    Din egen pizzadeg blir garanterat roligare att baka än att köpa en färdig. Låt alla välja fyllningen själva som en trevlig aktivitet i köket. Visst tenderar man att uppskatta maten än mer när man varit med och lagat själv?

     

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    2.99/5

    452 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.

    • 2

      Tillsätt vetemjölet lite i taget – använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant.

    • 3

      Låt jäsa under bakduk ½ – 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.

    • 4

      Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25×35 cm om man vill ha tunn pizza.

    • 5

      Bred ut tomatsåsen på bottnarna, lägg på någon fyllning (sådant du tycker är gott) och grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Pizzadeg

    Tomatsås

    • 1 burk tomater, passerade
    • lite tomatpure
    • oregano, torkad
    • salt
    • peppar

    Liknande recept