• Pizza Biancobambini
  • Pizza Biancobambini

    • 15-20 st
    • 45 min
    • 2 tim 5 min

    Liten vit pizza utan tomatsås, istället en topping som är baserad på creme fraiche och ost. Passar att serveras på kvällskvisten efter en dag ute i solen. Gör degplattorna i förväg och lägg i frysen, så är det bara att ta fram tina, jäsa och garnera när andan faller på. Smidigt & enkelt!

    3.53/5

    362 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet, ca 25 °C.

    • 2

      Arbeta samman alla ingredienser utom saltet.

    • 3

      Arbeta degen i 10 minuter tillsätt salt och kör ytterligare 5 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand. Degen ska vara elastisk och seg.

    • 4

      Låt degen vila 1 timme, dela degen i 20 delar.

    • 5

      Kavla ut ovala plattor ca 1 cm tjocka, lägg på bakplåtspapper. (Nu kan du frysa plattorna om du vill grädda pizzorna vid ett senare tillfälle.)

    • 6

      Stryk upp med creme fraiche salta, peppra, strö på hackad lök, ost och färska örter. Låt jäsa i 30 minuter.

    • 7

      Sätt ugnen på 250°C, gärna med baksten eller en plåt.

    • 8

      Sätt in pizzorna i ugnen och sänk sedan efter ett par minuter till 230 °C.

    • 9

      Grädda i ca 15 minuter, tag ut och lägg på galler. Servera!


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten
    • 150 g (ca 2,5 dl) durumvetemjöl
    • 100 g (ca 2 dl) grahamsmjöl
    • 1 g (ca 2 tsk) oregano
    • 90 g (ca 1 dl) olivolja
    • 450 g (ca 9 dl) vetemjöl special
    • 17 g (ca 1 msk) salt

    Topping

    • crème fraiche
    • mozzarella, riven 
    • lök, hackad 
    • örter, färska blandade

    Liknande recept