• Pizza grunddeg
  • Pizza grunddeg

    • 4-6 st
    • 40 min
    • 1 tim 20 min

    En lättgjord pizzadeg man kan toppa med det man tycker är gott.

    4.06/5

    33 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet.

    • 2

      Tillsätt resterande ingredienser och bearbeta till en smidig deg, 12 min i maskin (2 min sakta och 10 min snabbt eller ca 15 min förhand).

    • 3

      Låt degen vila i 30 min övertäckt.

    • 4

      Kavla ut ganska tunt (1-2 mm) på mjölat bord, gör 4 stora pizzor eller 6 mindre och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

    • 5

      Sätt ugnen på 250 grader.

    • 6

      Lägg på valfri topping och grädda direkt i mitten av ugnen i ca 9-10 min, (tiden kan variera något beroende på storlek på degbiten).

    Tips!

    • För en fylligare smak, byt ut 3,5 dl vetemjöl special mot speltmjöl eller durumvetemjöl.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröt, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten (fingervarmt, 37 °C)
    • 15 g (1 msk) matolja
    • 12 g (2 tsk) salt
    • 780 g (ca 13 dl) vetemjöl special

    Topping

    • Efter tycke och smak

    Liknande recept