• Pizza grunddeg
  • Pizza grunddeg

    • 4-6 st
    • 40 min
    • 1 tim 20 min

    En  lättgjord pizzadeg som man kan toppa med det man tycker är gott.

    4.25/5

    20 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda torrjästen med mjölet och låt det stå i 10 min.

    • 2

      Tillsätt, matolja, salt och sist vatten.

    • 3

      Blanda till en slät deg.

    • 4

      Låt degen jäsa i 30 min.

    • 5

      Kavla ut på mjölat bord. Gör 4 stora pizzor eller 6 mindre och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

    • 6

      Sätt ugnen på 225°C.

    • 7

      Lägg på valfri topping och grädda direkt i mitten av ugnen i ca 10-15 min, beroende på storlek.

    Tips! För en fylligare smak, byt ut 3,5, dl vetemjöl special mot speltmjöl eller durumvetemjöl.

    Ingredienser

    • 14 g (1 påse) KronJäst för Matbröd
    • 780 g (ca 13 dl) vetemjöl special
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, 37° C
    • 15 g(ca 1 msk) matolja
    • 12 g (ca 2 tsk) salt

    Topping

    • Efter tycke och smak

    Liknande recept

    • Läcker surdegspizza

      Läcker surdegspizza


      Marie S.
      45 min 2 tim 20 min
    • Midsommarpizza

      Midsommarpizza


      Marie S.
      30 min 3 tim
    • Pizzabullar

      Pizzabullar


      Alexandra M.
      35 min 1 tim 20 min
    • Omvandlingstabell

      Omvandlingstabell

      En bra tumregel när man bakar är att mäta små mängder och väga större mängder.