recept_video_backdrop
  • Pizza grunddeg

4.18/5

17 Röster

Pizza grunddeg

  • 4-6 st
  • 40 min
  • 1 tim 20 min

En  lättgjord pizzadeg som man kan toppa med det man tycker är gott.

  • 1

    Blanda torrjästen med mjölet och låt det stå i 10 min.

  • 2

    Tillsätt, matolja, salt och sist vatten.

  • 3

    Blanda till en slät deg.

  • 4

    Låt degen jäsa i 30 min.

  • 5

    Kavla ut på mjölat bord. Gör 4 stora pizzor eller 6 mindre och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  • 6

    Sätt ugnen på 225°C.

  • 7

    Lägg på valfri topping och grädda direkt i mitten av ugnen i ca 10-15 min, beroende på storlek.

Tips! För en fylligare smak, byt ut 3,5, dl vetemjöl special mot speltmjöl eller durumvetemjöl.

Ingredienser

  • 1 påse (14 g) KronJäst för Matbröd
  • 13 dl (780 g) vetemjöl special
  • 5 dl (500 g) vatten, 37° C
  • 1 msk (15 g) matolja
  • 2 tsk (12 g) salt

Topping

  • Efter tycke och smak

Liknande recept

  • Läcker surdegspizza

    Läcker surdegspizza


    Marie S.
    45 min 2 tim 20 min
  • Midsommarpizza

    Midsommarpizza


    Marie S.
    30 min 3 tim
  • Pizzabullar

    Pizzabullar


    Alexandra M.
    35 min 1 tim 20 min
  • Omvandlingstabell

    Omvandlingstabell

    En bra tumregel när man bakar är att mäta små mängder och väga större mängder.