• Pizzabullar
  • Läsarrecept

    Pizzabullar

    • 35 min
    • 1 tim 20 min

    Ett gott och enkelt recept på ett enkelt mellanmål eller som tillbehör till buffén.

    3.4/5

    525 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och tillsätt mjölken, håll fingervarmt.

    • 2

      Smula ner jästen i bunken och tillsätt mjölk blandningen, salt och socker. Rör om så att jästen smälter.

    • 3

      Tillsätt ägget och vetemjöl . Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. mer mjöl.

    • 4

      Låt jäsa i 30 minuter.

    • 5

      Hacka skinka i små bitar, blanda i kryddorna.

    • 6

      Arbeta degen lite och dela den i två delar.

    • 7

      Kavla ut till en rektangel, ½ cm tjock.

    • 8

      På varje del bred på 1 dl ketchup, men lämna ca. 1 cm utan ketchup på ena långsidan, (så att rullen håller ihop senare).

    • 9

      Strö på ½ av fyllningen på varje rektangel, skinkan med kryddor och osten (spara lite ost till garnering).

    • 10

      Rulla ihop som en rulltårta.

    • 11

      Sätt på ugnen på 225°C.

    • 12

      Skär rullen i 2-2,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.

    • 13

      Låt jäsa i 15-20 minuter.

    • 14

      Pensla på med uppvispat ägg.

    • 15

      Strö lite ost på bullarna som garnering.

    • 16

      Gräddas mitt i ugnen i ca. 8-12 minuter.

    • 17

      Serveras varma.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 50 g (ca 0,5 dl) smör
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 15 g (ca 1 msk) strösocker
    • 50 g (ca 1 st) ägg
    • 780 g (ca 13 dl) vetemjöl

    Fyllning

    • 200 g (ca 2 dl) ketchup
    • 300 g (ca 2,5 dl) skinka
    • 400-500 g (ca 4 dl) riven ost
    • 2,5 g (ca 1,5 msk) pizzakryddor

    Pensling

    • 1 ägg

    Garnering

    • 10 g (ca 1 dl)  riven ost

    Liknande recept