• Primörer ”ur Jorden”
  • Primörer ”ur Jorden”

    • 30 min
    • 30 min

    Ett annorlunda, påhittigt och gott serveringsförslag om man har grovt bröd över hemma. Ett mycket vacket inslag på ett buffébord eller till fördrinken. Den rostade brödmixen i receptet kan varieras efter smak och tillfälle, prova t.ex. att byta ut kryddorna i receptet mot kanel och socker och servera till filmjölken på morgonen!

    3.66/5

    361 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda alla ingredienser till örtkrämen. 

    • 2

      Mixa brödet till smulor tillsammans med solroskärnorna och kryddorna. Smält smör och blanda med brödmixen. Fördela ut tunt på bakplåt och rosta krispigt i ugn på 160 °C, tills det är helt torrt. Smaka av med olivolja, salt och peppar.

    • 3

      Ta en glasskål med höga kanter och sätt i en lerkruka. Fyll på med örtcreme och sätt grönsakerna i. Toppa rikligt med brödmixen mellan grönsakerna ovanpå örtcremen. Servera

    Tips!

    • Du kan även servera Rågpinnar till som kan dippas i krukan. Jättegott!
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Rostad Brödmix

    • ½ grovt bröd, t.ex. Danskens Rågbröd
    • 1 dl solroskärnor
    • 1 tsk fänkål, torkad, hel
    • 1 tsk kummin, hel
    • 50 g smör
    • havssalt

    Örtkräm 

    • 2 dl crème fraiche smaksatt med fetaost och soltorkade tomater
    • 1 dl Kesella
    • 4 msk gräslök och persilja, hackad 
    • olivolja
    • salt och peppar

    Att dippa

    • späda grönsaker med blast, ex rädisa, morot, ärtskott eller salladslök

    Liknande recept