• Primörer ”ur Jorden”
  • Primörer ”ur Jorden”

    • 30 min
    • 30 min

    Ett annorlunda, påhittigt och gott serveringsförslag om man har grovt bröd över hemma. Ett mycket vacket inslag på ett buffébord eller till fördrinken. Den rostade brödmixen i receptet kan varieras efter smak och tillfälle, tex prova att byta ut kryddorna i receptet med kanel & socker och servera på filmjölken på morgonen!

    0/5

    360 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda alla ingredienser till örtcremen

    • 2

      Mixa brödet till smulor med tillsammans med solroskärnorna och kryddorna. Smält smör och blanda sedan alla ingredienserna. Lägg ut tunt på bakplåt och rosta krispigt i ugn på 160°, tills det är helt torrt.  Smaka av med olivolja, salt och peppar.

    • 3

      Ta en glasskål med höga kanter och sätt i en lerkruka. Fyll på med örtcreme och sätt grönsakerna i. Toppa rikligt med brödmixen mellan grönsakerna ovanpå örtcremen. Servera

    Tips!

    • Du kan även servera Rågpinnar till som kan dippas i krukan. Jättegott!
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Rostad Brödmix:

    • ½ grovt bröd, Danskens Rågbröd
    • 1 dl solroskärnor
    • 1 tsk fänkål, torkad, hel
    • 1 tsk kummin, hel
    • 50 g smör
    • havssalt

    Fyllning

    Örtcreme:

    • 2 dl creme fraiche med fetaost och soltorkade tomater
    • 1 dl kesella
    • 4 msk hackad gräslök och persilja
    • olivolja
    • salt och peppar,

    Topping

    Att dippa:

    • Späda grönsaker med blast, ex rädisa, morot, ärtskott eller salladslök

    Liknande recept