Primörer ”ur Jorden”
30 min
30 min
Ett annorlunda, påhittigt och gott serveringsförslag om man har grovt bröd över hemma. Ett mycket vacket inslag på ett buffébord eller till fördrinken. Den rostade brödmixen i receptet kan varieras efter smak och tillfälle, tex prova att byta ut kryddorna i receptet med kanel & socker och servera på filmjölken på morgonen!
Gör så här:
-
1
Blanda alla ingredienser till örtcremen
-
2
Mixa brödet till smulor med tillsammans med solroskärnorna och kryddorna. Smält smör och blanda sedan alla ingredienserna. Lägg ut tunt på bakplåt och rosta krispigt i ugn på 160°, tills det är helt torrt. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
-
3
Ta en glasskål med höga kanter och sätt i en lerkruka. Fyll på med örtcreme och sätt grönsakerna i. Toppa rikligt med brödmixen mellan grönsakerna ovanpå örtcremen. Servera
Tips!
Ingredienser
Rostad Brödmix:
- ½ grovt bröd, Danskens Rågbröd
- 1 dl solroskärnor
- 1 tsk fänkål, torkad, hel
- 1 tsk kummin, hel
- 50 g smör
- havssalt
Fyllning
Örtcreme:
- 2 dl creme fraiche med fetaost och soltorkade tomater
- 1 dl kesella
- 4 msk hackad gräslök och persilja
- olivolja
- salt och peppar,
Topping
Att dippa:
- Späda grönsaker med blast, ex rädisa, morot, ärtskott eller salladslök