• Rågbröd
  • Läsarrecept

    Rågbröd

    • 2 bröd
    • 30 min
    • 12 tim 50 min

    Planera frukostbrödet dagen innan så kan du kalljäsa det över natten. Rågbröd är mörkare och mer rikt på fiber och järn än vetebröd. Det är ett bättre alternativ då man står sig lite längre på dagen med råg än med vete.

    3.5/5

    440 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda, knåda och låt kalljäsa över natten.

    • 2

      Baka ut till limpor 2 timmar innan gräddning i vedugn.

    • 3

      Skjut in limporna med brödspade, grädda i cirka 40 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 400 g (ca 4 dl) vatten
    • 450 g (ca 7,5 dl) rågmjöl, halvgrovt
    • 8 g (ca 0,5 msk) salt
    • 20 g (ca 1 msk) sirap

    Liknande recept