• Rågbröd med vetekross och solrosfrön
  • Läsarrecept

    Rågbröd med vetekross och solrosfrön

    • 1 bröd
    • 20 min
    • 2 tim 10 min

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.09/5

    471 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm filmjölken till fingervarmt. Häll filmjölken i en stor bunke och smula ner jästen.

    • 2

      Tillsätt samtliga ingredienser och arbeta ihop till en deg.

    • 3

      Degen ska sedan jäsa övertäckt 30 minuter.

    • 4

      Häll degen efter att den har jäst, i en avlång smord form. Låt degen jäsa i formen i 30 min.

    • 5

      Grädda brödet i ca 60 min i nedre delen av ugnen, 175°C.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 4 dl (400 g) filmjölk
    • 4 dl (240 g) rågmjöl
    • 3 dl (180 g) vetemjöl
    • 0,5 dl (35 g) vetekross
    • 0,5 dl (45 g) rapsolja
    • 1 tsk (6 g) salt
    • 1 dl (140 g) sirap
    • 1 dl (75 g) solrosfrön

    Liknande recept