• Rågbröd med vetekross och solrosfrön
  • Läsarrecept

    Rågbröd med vetekross och solrosfrön

    • 1 bröd
    • 20 min
    • 2 tim 10 min

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.09/5

    472 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Häll 20 °C filmjölk i en stor bunke och smula ner jästen. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa, övertäckt, i 30 minuter. 

    • 2

      Häll degen i en avlång smord form. Låt degen jäsa i formen i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 175°C.

    • 3

      Grädda brödet i ca 60 minuter i nedre delen av ugnen. 


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (½ pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 400 g(4 dl ) filmjölk
    • 240 g (ca 4 dl) rågmjöl
    • 180 g (ca 3 dl) vetemjöl
    • 35 g (ca 0,5 dl) vetekross
    • 45 g (0,5 dl) rapsolja
    • 6 g(1 tsk ) salt
    • 140 g (1 dl) sirap
    • 75 g (1 dl) solrosfrön

    Liknande recept