Läsarrecept
Rågbröd med vetekross och solrosfrön
1 bröd
20 min
2 tim 10 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Värm filmjölken till fingervarmt. Häll filmjölken i en stor bunke och smula ner jästen.
-
2
Tillsätt samtliga ingredienser och arbeta ihop till en deg.
-
3
Degen ska sedan jäsa övertäckt 30 minuter.
-
4
Häll degen efter att den har jäst, i en avlång smord form. Låt degen jäsa i formen i 30 min.
-
5
Grädda brödet i ca 60 min i nedre delen av ugnen, 175°C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd, färsk
- 4 dl (400 g) filmjölk
- 4 dl (240 g) rågmjöl
- 3 dl (180 g) vetemjöl
- 0,5 dl (35 g) vetekross
- 0,5 dl (45 g) rapsolja
- 1 tsk (6 g) salt
- 1 dl (140 g) sirap
- 1 dl (75 g) solrosfrön