• Rågkakor
  • Rågkakor

    • 4 st
    • 1 tim
    • 1 tim 30 min

    Frukostbröd är kul att variera. Prova denna rågkaka, god och mättande.

    3/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i ljummen mjölk.

    • 2

      Blanda alla ingredienser och mixa 5 minuter långsamt och 3 minuter snabbt.

    • 3

      Ta ut degen på mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Knåda runda och låt vila under bakduk i 30 minuter.

    • 4

      Kavla ut samtliga degbitar lätt med en kavel om ca 20 cm i diameter. Nagga dem med en nagg eller en gaffel.

    • 5

      Placera ut dem på en bakplåt med bakplåtspapper, lite glest så de inte jäser ihop.

    • 6

      Jäs bröden i en avstängd ugn med lampan på max 35 °C i ca 40-50 minuter.

    • 7

      Ta ut bröden och lägg en bakhandduk över så de inte torkar.

    • 8

      Grädda i 230 °C i 10 – 11 min .

    • 9

      Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    300 g (3 dl) mjölk, ljummen
    8 g (1 tsk) salt
    60 g (4 msk) socker
    40 g smör
    370 g (ca 4 dl) vetemjöl special
    60 g (3 msk) brödsirap mörkbrun
    200 g (ca 4 dl) rågsikt
    6 g (1,5 tsk) anis malen
    6 g (1,5 tsk) fänkål hel


    Liknande recept