• Rågknäcke
  • Rågknäcke

    • 1 plåt
    • 45 min
    • 1 tim 30 min

    Härligt knaprigt rågknäckebröd som passar till både frukost, lunch och middag.

    3.7/5

    496 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda vattnet med samtliga ingredienser i en bunke och rör runt till en deg.

    • 2

      Låt degen jäsa i bunken under plast i ca. 60 min i rumstemp eller i kylen över natten.

    • 3

      Sätt på ugnen på 220°C. Dela degen i mindre bitar och kavla ut tunt ca. 1 mm tjock. (använd mjöl på bordet). Nagga degen mycket. Med t ex. en gaffel.

    • 4

      Stick ut eller skär ut önskade bitar och lägg på plåt med papper.

    • 5

      Grädda i ca. 8-10 min. Låt svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt
    • 450 g (ca 7,5 dl) vetemjöl
    • 450 g (ca 7,5 dl) rågmjöl, fint
    • 12 g (ca 2 tsk) salt

    Liknande recept