• Råglimpa
  • Läsarrecept

    Råglimpa

    • 5 limpor
    • 30 min
    • 2 tim 5 min

    En saftig och god frukostlimpa som mättar ända fram till lunch. Bakat på fullkornsmjöl av råg. Passar även till en smarrig soppa.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.11/5

    440 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda vattnet med farinsockret. Lös upp jästen i blandningen. Blanda i övriga ingredienser.

    • 2

      Jäs ca 20 min (till dubbel storlek)

    • 3

      Bakas ut till 5 limpor. Läggs i smörade/oljade formar.

    • 4

      Låt jäsa upp till kanten på formen.

    • 5

      Gräddas i 175°C på galler ca 35-45 minuter.

    • 6

      Pensla med ljummet sockervatten. (Koka upp vatten, häll i ca 1 msk socker).


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 100 g (2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 1000 g (ca 10 dl) vatten, fingervarmt
    • 500 g (ca 6,25 dl) farinsocker
    • 12 g (ca 2 tsk) salt
    • (1200 g (ca 20 dl) rågsikt
    • 100 g (ca 2 st) ägg

    Liknande recept