• Råglimpa
  • Läsarrecept

    Råglimpa

    • 5 limpor
    • 30 min
    • 2 tim 5 min

    En saftig och god frukostlimpa som mättar ända fram till lunch. Bakat på fullkornsmjöl av råg. Passar även till en smarrig soppa.

    3.11/5

    440 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda vattnet med farinsockret. Lös upp jästen i blandningen. Blanda i övriga ingredienser.

    • 2

      Jäs ca 20 min (till dubbel storlek)

    • 3

      Bakas ut till 5 limpor. Läggs i smörade/oljade formar.

    • 4

      Låt jäsa upp till kanten på formen.

    • 5

      Gräddas i 175°C på galler ca 35-45 minuter.

    • 6

      Pensla med ljummet sockervatten. (Koka upp vatten, häll i ca 1 msk socker).


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 100 g (2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 1000 g (ca 10 dl) vatten, fingervarmt
    • 500 g (ca 6,25 dl) farinsocker
    • 12 g (ca 2 tsk) salt
    • (1200 g (ca 20 dl) rågsikt
    • 100 g (ca 2 st) ägg

    Liknande recept