• Rågpinnar
  • Rågpinnar

    • 60 pinnar
    • 45 min
    • 1 tim 40 min

    Trevligt drinktilltugg eller buffésnacks. Variera med olika smaksättningar och garnering. Servera gärna några goda dippsåser till. Köp färdigt eller ta tillvara på de godsaker som du kanske redan har hemma i kylskåpet! 

    3.09/5

    423 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i ljummet vatten, tillsätt mjöl och blanda.

    • 2

      Tillsätt olivolja, örter och salt.

    • 3

      Arbeta ihop till en smidig och elastisk deg, ca 10 minuter i maskin. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt vila under duk ca 1 timme.

    • 4

      Sätt på ugnen på 220 °C.

    • 5

      Dela degen i 60 st lika stora bitar och rulla ut till tunna pinnar med spetsig ände.

    • 6

      Pensla med olja eller vatten och strö över örter ev grov salt och grädda i ugnen i ca 6 minuter.

    Tips!

    • Servera gärna lite god olivolja eller en passande dipp, tex Mandelpesto som kan blandas med lite crème fraiche. Jätte gott!
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (2,5 dl) vatten
    • 200 g (ca 4 dl) rågmjöl, fint
    • 120 g (ca 2 dl) vetemjöl
    • 1 tsk salt
    • 3 msk olivolja, extra virgin
    • 2 msk örter, valfria mixade, finhackade eller torkade

    Topping

    • olja/vatten
    • havssalt
    • örter, valfria
    • variera gärna topping med chiliflakes, sesamfrö (vita/svarta) eller något annat passande

    Liknande recept