• Rapsbröd med citron & timjan
  • Rapsbröd med citron & timjan

    • 1
    • 30 min
    • 2 tim

    Syran från citron och rapsoljans varma runda smak passar perfekt i kombination med honung – välj färskost och tunt skivade päronbitar som pålägg!

    2.98/5

    218 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jäst & rapsolja i 20°C vatten.

    • 2

      Tillsätt vetemjöl, honung, timjan och arbeta degen i 20 min förhand, eller 14 min i en degblandare.

    • 3

      Tillsätt saltet, rivet citronskal och citronköttet och arbeta degen ytterligare i ca 2 minuter.

    • 4

      Låt degen vila i 50 min.

    • 5

      Vänd upp degen på ett mjölat bakbord, dela upp den, och forma till önskad form.

    • 6

      Lägg i oljad form eller på ett bakplåtspapper, ringla över rikligt med rapsolja och tryck ner lite timjan med hjälp av fingertopparna. Låt jäsa i 30 minuter.

    • 7

      Sätt ugnen på 225°C.

    • 8

      Grädda brödet på 225°C tills brödet har en kärntemperatur på 98°C i ca 15-20 minuter. Ta upp och lägg upp på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst Ekologisk, färsk
    • 200 g (ca 2 dl) vatten
    • 300 g (ca 5 dl) vetemjöl
    • 52 g (ca 4 msk) rapsolja
    • 20 g (ca 1 msk) honung
    • 3 msk timjan, färsk
    • 12 g (ca 2 tsk) havssalt
    • 1 citron, riven och fruktköttet utskuret

    Garnering

    • rapsolja
    • 1 dl timjan, färsk

    Liknande recept