• Rebeckas brytbröd
  • Läsarrecept

    Rebeckas brytbröd

    • 45 min
    • 1 tim 50 min

    Ett brytbröd där fantasin får skapa mönstret.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.48/5

    376 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm degspadet till 37°C. Smula sönder jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken, oljan, salt, socker och nästan all vetemjölet. Spara resten av mjölet till utbakning.

    • 2

      Arbeta kraftigt för hand el i maskin. Degen ska vara ganska lös. Strö över lite mjöl, täck degen med bakduk och låt jäsa ca 30 min.

    • 3

      Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Degen ska kännas lätt. Dela degen i 4 delar och rulla varje del avlång. Skär ut 5-6 delar per rulle. Detta beroende på hur stora bullarna ska vara. En smaksak. Rulla delarna till små bollar och lägg dem tätt (ca 1/2- 1 cm mellanrum) på en plåt med bakplåtspapper. Låt fantasin flöda; lägg ihop olika mönster.

    • 4

      Ställ sedan plåten på spisen och låt bullarna jäsa utan bakduk 40 min. Grädda i 225°C i mitten av ugnen i 15 min. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk
    • 45 g (ca 1/2 dl) matolja
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 15 g (ca 1 msk) socker
    • 780 g (ca 13 dl) vetemjöl special

    Liknande recept