• Rostbröd
  • Läsarrecept

    Rostbröd

    • 35 min
    • 2 tim 50 min

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.01/5

    488 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda jästen med vattnet och mjölken.

    • 2

      Blanda ner resten av ingredienserna men häll bara ner en dl av mjölet åt gången.

    • 3

      Blanda och rör i cirka 10-15 minuter eller tills degen släpper från kanten.

    • 4

      Jäs degen i 1- 1½ timme.

    • 5

      Smöra/lägg ett bakplåtspapper i formarna.

    • 6

      Knåda degen tills den ser färdig ut och lägg sedan ner den i formarna.

    • 7

      Låt jäsa i 30 minuter!

    • 8

      Grädda i mitten av ungen i cirka 30 minuter på 200°C.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g  (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 700 g (ca 7 dl) mjölk, ljummen
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, ljummen
    • 100 g (ca 2 st) ägg
    • 140 g (ca 1 dl) sirap, mörk
    • 32 g (ca 2 msk) salt
    • 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl

    Liknande recept