• Rostbröd
  • Läsarrecept

    Rostbröd

    • 35 min
    • 2 tim 50 min

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.01/5

    488 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda jästen med 20 °C vatten och mjölk. Blanda ner resten av ingredienserna men häll bara ner 1 dl av mjölet åt gången.

    • 2

      Blanda och rör i cirka 10-15 minuter eller tills degen släpper från kanten. Jäs degen i 1-1,5 timme.

    • 3

      Smöra eller lägg ett bakplåtspapper i formarna. Knåda degen tills den ser färdig ut och lägg sedan ner den i formarna. Låt jäsa i 30 minuter.

    • 4

      Grädda i mitten av ungen i cirka 30 minuter på 200 °C.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 700 g (7 dl) mjölk
    • 500 g (5 dl) vatten
    • 100 g (2 st) ägg
    • 140 g (1 dl) sirap, mörk
    • 32 g (2 msk) salt
    • 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl

    Liknande recept