recept_video_backdrop
  • Russin & hasselnötskubb

2.87/5

255 Röster

Russin & hasselnötskubb

  • Marie Skogström
  • 4 st
  • 30 min
  • 24 tim

Ett fantastiskt gott bröd som har en tät textur och matig smak. Testa att rosta och servera till favorit-mögelosten – ett ”oh la la” för smaklökarna! Vill du vara lite ”lat” kan du baka mindre bullar. Rulla då ut degen till rullar, dela upp i mindre bitar, mjöla och lägg på en stor långpanna – så får du ett sorts härlig brytbröd. Om du vill, kan du även bryta brödet och frysa in och senare bara tina och ”värma på” ett par minuter innan servering.

  • 1

    Kör samman alla de torra ingredienserna för dag 1. Häll vattnet över och arbeta i matberedare i ca 10 minuter. Täck över och låt skållningen stå i minst 12 timmar.

  • 2

    Arbeta samman alla ingredienser med skållningen från dag 1.

  • 3

    Kör i degblandaren i ca 30 minuter på låg växel. Låt degen vila i ca 1 timme.

  • 4

    Sätt ugnen på 250°C.

  • 5

    Mjöla upp 4 mindre brödformar eller 2 större och dela degen. Eller gör som på bilden, dela av en större form med hjälp av bakplåtspapper. Låt jäsa ca 45 minuter till.

  • 6

    Sätt in allt i ugnen och sänk till 220°C. Grädda i ca 40 minuter.

Ingredienser

Dag 1

  • 8 dl (800 g) vatten, hett
  • 5,8 dl (375 g) hasselnötsmjöl
  • ca 6 dl (250 g) russin

Dag 2

  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd
  • 1 påse (150 g) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk
  • 1 påse (150 g) KronJäst Surdeg Råg, färsk
  • 4-5 msk (50 g) linfrö
  • 5 dl (300 g) grahamsmjöl
  • 7,5 dl (460 g) vetemjöl special
  • ca 3 msk (40 g) havssalt

Liknande recept

  • Örtbrytbröd

    Örtbrytbröd


    KronJäst
    30 min 1 tim 40 min
  • Vikbröd

    Vikbröd


    Ann-Marie E.
    30 min 7 tim 30 min
  • Energibröd

    Energibröd


    Annie Holm
    45 min 4 tim 20 min
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.