• Russinbullar
  • Läsarrecept

    Russinbullar

    • ca 25 st
    • 30 min
    • 1 tim

    Russinbullar som är lika enkla att baka som att äta.

    3.1/5

    426 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dag 1

      Koka upp 3 dl vatten och häll detta över rågkrossen och sesamfröna. Täck med plast och låt stå över natten i rumstemperatur.

    • 2

      Dag 2

      Rör ut jästen i det fingervarma vattnet och tillsätt fröna och rågkrossen tillsammans med resterande ingredienser.

    • 3

      Rör så att det blandas väl! Låt jäsa i bunken och täck med plast eller bakduk i 60 min.

    • 4

      Klicka ut degen  på plåt med bakplåtspapper och jäs i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 45-60 min.

    • 5

      Ta ut bröden i rumstemperatur och sätt ugnen på 250°C.

      Sätt in bröden i 250°C och sänk efter någon minut temperaturen till 225°C  och grädda i ca 10 min.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 140 g (ca 2 dl) rågkross
    • 300 g (ca 3 dl) vatten, kokande
    • 70 g (ca 1 dl) sesamfrön
    • 60 g (ca 1 dl) russin
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt
    • 40 g (ca 2 msk) honung
    • 15 g (ca 2,5 tsk) salt
    • 40 g (ca 5 msk) olja
    • 510 g (ca 8,5 dl) vetemjöl

    Liknande recept