• Saffransbullar med fullkorn och Kesella
  • Saffransbullar med fullkorn och Kesella

    • ca 35 st
    • 40 min
    • 1 tim 25 min

    Ett härligt recept på saffransbullar med Kesella och råsocker. Vill du endast ha släta bullar så tar du inte med fyllningen helt enkelt.

    3.39/5

    468 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken, 25 °C, och rör om tills det att jästen har löst upp sig.

    • 2

      Tillsätt salt, råsocker, Kesella, saffran, russin, smör och mjölet.

    • 3

      Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 minuter. Blanda under tiden ihop fyllningen och ställ i kyl.

    • 4

      Sätt ugnen på 225 °C. Ta upp degen på mjölat bord och forma 35 bullar. 

    • 5

      Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter.

    • 6

      Grädda i mitten av ugnen i 6–8 minuter.

    • 7

      Pensla med smält smör och doppa i strösocker efter att bullen har svalnat.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 1 g (2 pkt) saffran
    • 500 g (5 dl) mjölk
    • 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
    • 300 g (ca 5 dl) vetemjöl, fullkorn
    • 100 g (1 dl) smör, rumstempererat 
    • 250 g (2,5 dl) Kesella
    • 150 g (1,5 dl) råsocker
    • 12 g (2 tsk) salt
    • 120 g (2 dl) russin

    Fyllning

    • 1 påse (100 g) vaniljkräm för en sats bullar, köpt eller egengjord 
    • 400 g (4 dl) mjölk
    • 39 g (3 msk) strösocker

    Topping

    • 100 g (1 dl) strösocker

    Pensling

    • 50 g (0,5 dl) smör, smält 

    Liknande recept