• Seglarbullar med saffran
  • Seglarbullar med saffran

    • ca 30 st
    • 45 min
    • 2 tim 55 min

    Denna härliga saftiga saffransbulle med russin toppad med pärlsocker är en riktig favorit.

     

    4/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser förutom russinen, långsamt i 3 min, öka hastigheten och blanda i 10 min.

    • 2

      Ta upp och känn om degen är elastisk, går den sönder blandar du degen en stund till.

    • 3

      Häll ner russinen och blanda långsamt i 30 sek.

    • 4

      Ta ut degen på lätt mjölat bänk, knåda den rund och låt den vila i 20 min övertäckt med plats eller bakduk.

    • 5

      Dela degen i ca 30 bitar och forma dem runda och pensla varje bulle med vatten och tryck ner i pärlsocker ( det gör inget om bullen blir platt)  sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper.

    • 6

      Ställ  bullarna att jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60-90 min.

    • 7

      Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225°C.

    • 8

      Grädda bullarna i ca 10 min eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg.

    Tips!

    • Bullarna går bra att frysa och att göra fantastiska skorpor på genom att skära bullarna i bitar och torka dem i ugnen.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g ( 1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk, ljummen
    • 11000 g) (ca 18 dl) vetemjöl special
    • 200 g  smör, rumsvarmt
    • 180 g (ca 2 dl) strösocker
    • 9 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 1 g ( 2 pkt) saffran
    • 300 g (ca 5 dl) russin

    Topping

    pärlsocker

    Pensling

    vatten


    Liknande recept