• Snurriga äppelbullar
  • Läsarrecept

    Snurriga äppelbullar

    • 24 bullar
    • 35 min
    • 3 tim 50 min

    Kanelbullar med fyllning av kanel, mandel och äpplen.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    2.99/5

    441 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölken till 37°C.

    • 2

      Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken, kardemumma, socker, salt, smör och ägg.

    • 3

      Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en mjuk och smidig deg.

    • 4

      Låt degen jäsa under bakduk i ca 45-60 min.

    • 5

      Gör fyllningen:
      Blanda smör, råsocker, kanel och den rivna mandelmassan till en krämig fyllning.

    • 6

      Dela degen i 2 delar, kavla ut delarna till rektangulära plattor. Bred på fyllningen och strö över rivet äpple.

    • 7

      Rulla ihop och skär varje del i 12 bitar, Lägg i bullformar eller på en bakplåt.

    • 8

      Sätt ugnen på 200°C.

    • 9

      Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 45-60 min.

    • 10

      Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån.

    • 11

      Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) mjölk
    • 6 g (ca 2 tsk) kardemumma, malen
    • 150 g (ca 1,5 dl) strösocker
    • 3 g (ca 0,5 tsk) salt
    • 150 g (ca 1,5 dl) smör, mjukt
    • 50 g (ca 1 st) ägg
    • 660-720 g (ca 11-12 dl) vetemjöl

    Fyllning

    • 200 g (ca 2 dl) smör, mjukt
    • 90 g (ca 1 dl) råsocker
    • 12 g (ca 2 msk) kanel
    • 200 g mandelmassa
    • 2 st äpplen, rivna

    Pensling

    • ägg

    Garnering

    • pärlsocker
    • mandelspån

    Liknande recept