recept_video_backdrop
  • Snurriga äppelbullar
Läsarrecept

2.99/5

441 Röster

Snurriga äppelbullar

  • 24 bullar
  • 35 min
  • 3 tim 50 min

Kanelbullar med fyllning av kanel, mandel och äpplen.

 

Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

  • 1

    Värm mjölken till 37°C.

  • 2

    Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken, kardemumma, socker, salt, smör och ägg.

  • 3

    Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en mjuk och smidig deg.

  • 4

    Låt degen jäsa under bakduk i ca 45-60 min.

  • 5

    Gör fyllningen:
    Blanda smör, råsocker, kanel och den rivna mandelmassan till en krämig fyllning.

  • 6

    Dela degen i 2 delar, kavla ut delarna till rektangulära plattor. Bred på fyllningen och strö över rivet äpple.

  • 7

    Rulla ihop och skär varje del i 12 bitar, Lägg i bullformar eller på en bakplåt.

  • 8

    Sätt ugnen på 200°C.

  • 9

    Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 45-60 min.

  • 10

    Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån.

  • 11

    Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Ingredienser

  • 1 pkt (50 g) KronJäst för Söta Degar, färsk
  • 3 dl (300 g) mjölk
  • 2 tsk (6 g) kardemumma, malen
  • 1,5 dl (150 g) strösocker
  • 0,5 tsk (3 g) salt
  • 1,5 dl (150 g) smör, mjukt
  • 1 ägg
  • 11-12 dl (660-720 g) vetemjöl

Fyllning

  • 2 dl (200 g) smör, mjukt
  • 1 dl (90 g) råsocker
  • 2 msk (12 g) kanel
  • 200 g mandelmassa
  • 2 st äpplen, rivna

Pensling

  • ägg

Garnering

  • pärlsocker
  • mandelspån

Liknande recept

  • Kesobullar

    Kesobullar


    Matbröd
    30 min 1 tim 30 min
  • Seglarbullar med kardemumma och russin

    Seglarbullar med kardemumma och russin


    KronJäst
    45 min 2 tim 55 min
  • Saftiga krämbullar

    Saftiga krämbullar


    Anna Lindström
    40 min 1 tim 15 min
  • Mumsiga pizzor

    Mumsiga pizzor

    Här bjuder vi på smaskiga och lätta pizzarecept.