recept_video_backdrop
  • Sockerlag

4/5

4 Röster

Sockerlag

  • ca 30 bullar
  • 15 min
  • 20 min

Sockerlag är perfekt att pensla dina varma nybakade bullar med så får de en ännu finare glans och saftighet. Man kan förbereda sockerlagen flera dagar innan, förvara den i ren skål med lock i kyl.

  • 1

    Koka upp socker och vatten och koka några minuter tills allt socker har löst sig.

    Förvara sockerlagen i kyl med plast eller lock.

  • 2

    Pensla på de nybakade varma bullarna för en fin glans och saftighet.

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) socker
  • 1 dl (100 g)  vatten

 


Liknande recept

  • Smörbullar med vanilj och knäckig kokostosca

    Smörbullar med vanilj och knäckig kokostosca


    KronJäst
    45 min 2 tim 40 min
  • Färgat pärlsocker

    Färgat pärlsocker


    KronJäst
    10 min 10 min
  • Seglarbullar med saffran

    Seglarbullar med saffran


    KronJäst
    45 min 2 tim 55 min
  • Omvandlingstabell

    Omvandlingstabell

    En bra tumregel när man bakar är att mäta små mängder och väga större mängder.