• Sockerlag
  • Sockerlag

    • ca 30 bullar
    • 15 min
    • 20 min

    Sockerlag är perfekt att pensla dina varma nybakade bullar med så får de en ännu finare glans och saftighet. Man kan förbereda sockerlagen flera dagar innan, förvara den i ren skål med lock i kyl.

    4/5

    4 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Koka upp socker och vatten och koka några minuter tills allt socker har löst sig.

      Förvara sockerlagen i kyl med plast eller lock.

    • 2

      Pensla på de nybakade varma bullarna för en fin glans och saftighet.

    Ingredienser

    • 90 g (ca 1 dl) socker
    • 100 g (ca 1 dl)  vatten

     


    Liknande recept

    • Klassiska kanelbullar

      Klassiska kanelbullar


      Marie S.
      30 min 2 tim 10 min
    • Idas kanelbullar

      Idas kanelbullar


      Ida Karlsson
      45 min 1 tim 30 min
    • Hallonbullar med choklad

      Hallonbullar med choklad


      Marie S.
      35 min 14 tim
    • Älskade frukost!

      Älskade frukost!

      Våra frukostfavoriter, samlade på en och samma plats. Redo för mysiga morgonstunder!