recept_video_backdrop
  • Sockerlag

4/5

4 Röster

Sockerlag

  • KronJäst
  • ca 30 bullar
  • 15 min
  • 20 min

Sockerlag är perfekt att pensla dina varma nybakade bullar med så får de en ännu finare glans och saftighet. Man kan förbereda sockerlagen flera dagar innan, förvara den i ren skål med lock i kyl.

  • 1

    Koka upp socker och vatten och koka några minuter tills allt socker har löst sig.

    Förvara sockerlagen i kyl med plast eller lock.

  • 2

    Pensla på de nybakade varma bullarna för en fin glans och saftighet.

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) socker
  • 1 dl (100 g)  vatten

 


Liknande recept

  • Karlsbaderbullar med smör och vanilj

    Karlsbaderbullar med smör och vanilj


    KronJäst
    30 min 3 tim 30 min
  • Italienska Zeppole med spenat

    Italienska Zeppole med spenat


    Malgorzata H.
    30 min 1 tim
  • Halloweenbullar med gömma

    Halloweenbullar med gömma


    KronJäst
    1 tim 3 tim 15 min
  • Mumsiga pizzor

    Mumsiga pizzor

    Här bjuder vi på smaskiga och lätta pizzarecept.