• Sommarbulle med jordgubbar & mandel
  • Sommarbulle med jordgubbar & mandel

    • ca 24 st
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Sommarens bär i en bulle. Variera med ditt favoritbär eller frukt efter säsong! Har du tid, tex när det regnar, så sätter du en större sats och förbereder till steg 3. Frys in önskad mängd och spara till en dag när du inte har tid att baka, tex när solen skiner. Så vid nästa tillfälle, som du önskar servera nybakat så är det bara att ta ut bullarna från frysen, lägga på plåt, tina, jäsa och grädda.

    3.49/5

    420 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölken till 30°C. Tillsätt jästen och blanda med de övriga ingredienserna.

    • 2

      Blanda till en elastisk deg, ca 10-15 min i maskin eller dubbelt så länge för hand och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

    • 3

      Kavla ut degen till en rektangel, stryk upp med mandelfyllning och sedan jordgubbssylt, rulla ihop som till en kanelsnäcka. Skär upp bullar och sätt i formar.

    • 4

      Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.

    • 5

      Pensla bullarna med uppvispat ägg, lägg klyftade jordgubbar på och strö på lite råsocker. Grädda i 220°C, ca 10-12minuter och låt svalna.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 250 g (ca 2,5 dl) mjölk
    • 140 g (ca 1 dl) sirap, vit
    • 1,5 g (1/4 tsk) salt
    • 1 dl jordgubbar (tinas om de är frysta)
    • 100 g smör, rumstempererat
    • 3 g (ca 1 tsk) kardemumma
    • 550 g (ca 9,2 dl) vetemjöl

    Fyllning

    • 200 g (ca 2 dl) mandelmassa utrört med lite vatten.
    • 200 g (ca 2 dl) Jordgubbssylt av god kvalité.

    Garnering

    • ägg
    • jordgubbar, färska
    • råsocker

    Liknande recept