• Söta krispiga bagels
  • Söta krispiga bagels

    • 12 st
    • 30 min
    • 3 tim

    En favorit! Gillar du bagels med den lite korta konsistensen i degen kommer du älska dessa, härligt sega och lite tuggiga med vallmofröna och sedan det söta krispiga från pärlsockret. Underbart gott är bara förnamnet.

    3.08/5

    291 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt och honung.

    • 2

      Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter.

    • 3

      Jäs degen i bunke under bakduk till dubbel storlek i cirka 50 minuter.

    • 4

      Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 12 bitar.

    • 5

      Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett ganska stort hål i mitten med hjälp av pekfingret. Snurra ringen så att den blir jämn runt fingret (som en rockring).

    • 6

      Jäs ringarna under bakduk, på en plåt med bakplåtspapper i cirka 45 minuter.

    • 7

      Sätt ugnen på 175°C. Koka upp vatten i en stor kastrull.

    • 8

      Koka ett par ringar i taget, 1–2 minuter på varje sida.

    • 9

      Låt ringarna torka på en kökshandduk och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper.

    • 10

      Pensla med uppvispat ägg och vänd dem i blå vallmo blandat med pärlsocker, Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) Kronjäst för Söta Degar, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, ljummet
    • 17 g (1 msk) salt
    • 80 g (ca 4 msk) honung, flytande
    • 720 g (ca 12-13 dl) vetemjöl special
    • ägg till pensling
    • pärlsocker
    • blå Vallmo

    Liknande recept