• Sötlimpa
  • Läsarrecept

    Sötlimpa

    • 3 st
    • 30 min
    • 1 tim

    Söt och god sirapslimpa gjord med jäst för söta degar.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    2.89/5

    436 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Ta en skål och smula jästen i den.

    • 2

      Häll på en del av det fingervarma vattnet och rör ut jästen med det. Häll sedan på resten av vattnet, farinsockret och vispade ägg.

    • 3

      Tillsätt mjöl och arbeta degen. Låt jäsa ca 30 minuter.

    • 4

      Arbeta degen igen och lägg på mjölat bakbord. Dela i 3 och rulla varje del till slät längd och lägg på plåten. Låt jäsa till dubbel storlek.

    • 5

      Grädda limpan i ca 25-28 minuter på 200 °C.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 500 g (5 dl) vatten, fingervarmt
    • 100 g (1,25 dl) brun farin
    • 100 g (2 st) ägg
    • 120 g (ca 2 dl) rågmjöl
    • 780 g (ca 13 dl) vetemjöl

    Liknande recept