• Surdegsbaguetter med honung
  • Surdegsbaguetter med honung

    • 6 st
    • 1 tim 10 min
    • 4 tim 30 min

    Härligt krispiga surdegsbaguetter med honung som passar till alla tillfällen.

    Det här blev snabbt en favorit, då den både är lätta att baka och smakar underbart gott.

    4.44/5

    9 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet.

    • 2

      Blanda allt utom saltet i 2 min långsamt samt 6 min snabbt.

    • 3

      Tillsätt saltet och blanda 7 min till på hög fart.

    • 4

      Skrapa ut degen i en oljat bunke och sätt på ett lock eller täck med plast. Låt degen vila 60 min.

    • 5

      Vik in kanterna på degen och nästan knåda den lite. Låt degen ligga 60 min till i bunken, med lock eller plast.

    • 6

      Mjöla ett bord och skrapa försiktigt ut degen. Var rädd om de fina luftbubblorna som bildats i degen. Dela upp degen i sex långa bitar och vik varje bit på längden och forma försiktigt till baguetter. Rulla gärna bitarna i lite mjöl.

       

    • 7

      Lägg baguetterna på plåt med papper och låt dem jäsa i ca 45-60 min.

    • 8

      Sätt ugnen på 270°C. Snitta baguetterna med en vass kniv.

       

    • 9

      Sätt in baguetterna i ugnen. Sänk temperaturen till 230°C och grädda baguetterna i ca 20-25 min.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept

    • Axbaguetter, ett smarrigt brytbröd

      Axbaguetter, ett smarrigt brytbröd


      Marie S.
      30 min 3 tim 20 min
    • Kalljästa surdegsbaguetter

      Kalljästa surdegsbaguetter


      Marie S.
      30 min 4 tim 20 min
    • Kriss veka baguetter

      Kriss veka baguetter


      Marie S.
      30 min 4 tim
    • Smått och gott till Helgen!

      Smått och gott till Helgen!

      Här hittar du härliga recept på allt från små snittar till små pintxos att bjuda på eller njuta för dig själv.