• Kalljäst surdegsbröd
  • Kalljäst surdegsbröd

    • 2 bröd
    • 50 min
    • 14 tim

    Surdegsbröd som får jäsa över natten. Ett gott bröd med tydlig smak av surdeg.

     

    4.08/5

    26 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dag 1

      Lös jästen i vattnet.

    • 2

      Tillsätt alla ingredienser utom saltet och blanda långsamt i 2 minuter och snabbt i 7 minuter.

    • 3

      Tillsätt saltet och blanda snabbt i ytterligare 2 minuter. 

    • 4

      Skrapa ut degen, som är kladdig, i en inoljad bunke eller plastlåda. Täck med plast eller lock.

    • 5

      Låt bunken med degen stå i rumstemperatur i 60 minuter, vik degen i bunken och låt den stå 30 minuter till innan du sätter den i kylen över natten.

    • 6

      Dag 2

      Tag ut bunken och låt den stå i rumstemperatur 60 minuter.

    • 7

      Skrapa försiktigt ut degen på mjölat bord och dela den i två delar. Tvinna bröden försiktigt och placera dem på plåt med bakplåtspapper.

    • 8

      Låt bröden stå i rumstemperatur ca 30-40 minuter innan gräddning.

    • 9

      Sätt ugnen på 275 °C sätt in bröden och sänk värmen till 225 °C. Grädda i ca 20-25 minuter.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept