• Surdegsbröd
  • Surdegsbröd

    • 2 bröd
    • 50 min
    • 4 tim 30 min

    Surdegsbröd som är enkla att göra. Ett gott bröd med tydlig smak av surdeg.

    5/5

    2 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser utom salt. 

    • 2

      Blanda långsamt i 2 minuter och snabbt i 7 minuter. Tillsätt saltet och blanda snabbt i ytterligare 2 minuter. 

    • 3

      Skrapa ut degen, som är kladdig, i oljad bunke och täck med plast. Låt jäsa i 60 minuter. 

    • 4

      Vik degen och låt jäsa ytterligare 90 minuter. 

    • 5

      Skrapa försiktigt ut degen på mjölat bord och dela den i två delar. Tvinna bröden försiktigt och placera dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30-40 minuter. 

    • 6

      Sätt ugnen på 275 °C, sätt in bröden och sänk värmen till 225 °C. Grädda i ca 20-25 minuter.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept