recept_video_backdrop
  • Surdegsfocaccia med rosmarin & flingsalt

3/5

1 Röster

Surdegsfocaccia med rosmarin & flingsalt

  • KronJäst
  • 30 min
  • 3 tim 20 min
  • 1

    Rör ihop surdegen med jäst och vatten. Tillsätt alla ingredienser utom saltet.

  • 2

    Knåda till en elastisk och smidig deg, ca 10 min i maskin eller 15 min för hand. Häll i saltet i slutet av knådningen. Degen får vara lös, men inte kladdig. Forma degen jämn och fin. Låt jäsa till dubbel storlek i bunke täckt med plast i minst 2 timmar.

  • 3

    Häll 2–3 msk olivolja i en braspanna med höga kanter. Tryck ner brödet i pannan och platta till det.  Låt jäsa ca 1 timme i formen.

  • 4

    Tryck till med fingertopparna så att degen sjunker samman. Strö över flingsalt och torkad rosmarin. Droppa över olivolja. Grädda i 225°C i 25–30 minuter

Ingredienser

  • 1 påse (150 g) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk
  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd
  • 5 dl (500 g) vatten, kallt
  • 1 dl ( 90 g) olja
  • 13,5 dl (800 g) vetemjöl special
  • 2,5 tsk (15 g) salt eller havssalt
  • ca 1,5 msk (20 g) oliv- eller rapsolja

Garnering

  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk torkad rosmarin

Liknande recept

  • Saffransbullar med fyllning

    Saffransbullar med fyllning


    Gunn H.
    30 min 2 tim
  • Bagels

    Bagels


    Helen Holmberg
    50 min 2 tim
  • Bagels med krossade linfrön och sesamfrön

    Bagels med krossade linfrön och sesamfrön


    Karin Lundahl
    1 tim 2 tim 30 min
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.