• Surdegsfocaccia med rosmarin & flingsalt
  • Surdegsfocaccia med rosmarin & flingsalt

    • 30 min
    • 3 tim 20 min

    Låt rätten du lagat bestämma vad innehållet i focaccian blir.  Här med rosmarin som passar bra till lamm, kött- och fågelrätter men också till grönsaksrätter. Smaklig spis.

    3/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör ihop surdegen med jäst och vatten. Tillsätt alla ingredienser utom saltet. (Om du använder färsk rosmarin, grovhacka och tillsätt i degen.)

    • 2

      Knåda till en elastisk och smidig deg, ca 10 min i maskin eller 15 min för hand. Häll i saltet i slutet av knådningen. Degen får vara lös, men inte kladdig. Forma degen jämn och fin. Låt jäsa till dubbel storlek i bunke täckt med plast i minst 2 timmar.

      Tips! Titta gärna in i vår Bakskola, under punkt 4, Degberedning får du en bra förklaring vad som är bra att tänka på i detta moment.

    • 3

      Häll 2–3 msk olivolja i en braspanna med höga kanter. Tryck ner brödet i pannan och platta till det.  Låt jäsa ca 1 timme i formen.

    • 4

      Tryck till med fingertopparna så att degen sjunker samman. Strö över flingsalt och torkad rosmarin. Droppa över olivolja. Grädda i 225°C i 25–30 minuter

    Ingredienser

    Garnering

    • 12 g (ca 1 msk) flingsalt
    • 1 g (ca 2 tsk) torkad rosmarin eller en kruka färsk

    Liknande recept