recept_video_backdrop
  • Surdegsfocaccia med rosmarin & flingsalt

3/5

1 Röster

Surdegsfocaccia med rosmarin & flingsalt

  • 30 min
  • 3 tim 20 min
  • 1

    Rör ihop surdegen med jäst och vatten. Tillsätt alla ingredienser utom saltet.

  • 2

    Knåda till en elastisk och smidig deg, ca 10 min i maskin eller 15 min för hand. Häll i saltet i slutet av knådningen. Degen får vara lös, men inte kladdig. Forma degen jämn och fin. Låt jäsa till dubbel storlek i bunke täckt med plast i minst 2 timmar.

  • 3

    Häll 2–3 msk olivolja i en braspanna med höga kanter. Tryck ner brödet i pannan och platta till det.  Låt jäsa ca 1 timme i formen.

  • 4

    Tryck till med fingertopparna så att degen sjunker samman. Strö över flingsalt och torkad rosmarin. Droppa över olivolja. Grädda i 225°C i 25–30 minuter

Ingredienser

  • 1 påse (150 g) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk
  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd
  • 5 dl (500 g) vatten, kallt
  • 1 dl ( 90 g) olja
  • 13,5 dl (800 g) vetemjöl special
  • 2,5 tsk (15 g) salt eller havssalt
  • ca 1,5 msk (20 g) oliv- eller rapsolja

Garnering

  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk torkad rosmarin

Liknande recept

  • Italienska focaccia

    Italienska focaccia


    KronJäst
    30 min 2 tim 40 min
  • Sockrad saffransbulle med surdeg

    Sockrad saffransbulle med surdeg


    KronJäst
    45 min 2 tim 55 min
  • Karlsbaderlängder med kolafyllning och karamelliserade valnötter

    Karlsbaderlängder med kolafyllning och karamelliserade valnötter


    KronJäst
    1 tim 3 tim 10 min
  • Bröd för dig som tränar!

    Bröd för dig som tränar!

    Bröd för dig som tränar och vill äta en hälsosam och varierad kost!