• Surdegsfocaccia med medelhavstopping
  • Surdegsfocaccia med medelhavstopping

    • 4 st
    • 30 min
    • 3 tim 20 min

    Goda och enkla focaccialängder som kan serveras vid en buffé eller till en musig soppa. Toppingen varieras efter egen smak och önskemål, eller vad du har hemma i kylskåpet.

    3.5/5

    363 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör ihop surdegen med jäst och vatten. Tillsätt alla ingredienser utom saltet.

    • 2

      Knåda till en elastisk och smidig deg, ca 10 min i maskin eller 15 min för hand. Häll i saltet i slutet av knådningen. Degen får vara lös, men inte kladdig. Forma degen jämn och fin. Låt jäsa till dubbel storlek i bunke täckt med plast i minst 2 timmar.

    • 3

      Häll upp degen på bordet, arbeta så lite som möjligt med degen. Dela i 4 bitar och kavla eller tryck ut till längder.  Lägg bröden på plåt och täck med plast. Låt jäsa ca 1 timme.

    • 4

      Sätt ugnen på 240°C i lagom tid innan gräddningen.

    • 5

      Lägg på oliver, ost och den toppingen du vill ha. Ringla över olivolja och strö över lite örter.

    • 6

      Sätt in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 200°C. Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, ca 10-12 min. Låt svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Topping

    Oliver, salami, soltorkade tomater, mozzarella, oregano


    Liknande recept