• Surdegsknäcke med parmesansmör
  • Surdegsknäcke med parmesansmör

    • 2 plåtar
    • 10 min
    • 1 tim 10 min

    Om du gillar surdegsbröd kommer du att älska surdegsknäcke. Snabbt, enkelt… och förtrollande gott!

    Servera tillsammans med ett gott parmesansmör!

    3.44/5

    268 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Sätt ugnen på 150°C.

    • 2

      Blanda alla ingredienser till en jämn och lös deg. Låt stå 15 min.

    • 3

      Fördela degen på två plåtar (ca 30×40 cm) med bakplåtspapper. Lägg över bakplåtspapper och tryck eller kavla ut degen tunt på plåtarna.

    • 4

      Strö över valfri topping.

    • 5

      Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Ta ut plåtarna och skär knäckebrödet i portionsbitar. Byt plats på plåtarna och grädda sedan ytterligare 25-30 min. Knäckbröden ska bli krispiga. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

    • 6

      Parmesansmör:
      Blanda lika delar rumsvarmt smör & riven parmesanost. Smaka av med havssalt. Kom ihåg att det är försvinnande gott, så gör gärna lite extra!

    Ingredienser

    • 150g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete eller Råg, färsk
    • 140 g (ca 2 dl) sesamfrö
    • 150 g (ca 2 dl ) solrosfrö (el pumpakärnor)
    • 70 g (ca 1 dl) linfrö
    • 240 g (ca 4 dl) vetemjöl
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 300 g (ca 3 dl) vatten
    • 52 g (ca 4 msk) olivolja
    • kummin eller annan krydda efter eget önskemål

    Topping

    Valfri topping, ex havssalt eller riven parmesanost

    Parmesansmör:

    • Smör
    • Parmesanost
    • Havssalt

    Garnering

    Eller smält choklad och pensla över det färdiggräddade knäckebrödet och strössla över lite havssalt!


    Liknande recept