• Surdegslimpa med oliver
  • Läsarrecept

    Surdegslimpa med oliver

    • 1 limpa
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    En läcker surdegslimpa blir extra saftig när du tillsätter yoghurt i degen. Sältan av oliverna passar perfekt med ett ordentligt laget färskost på!

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.55/5

    446 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i  20 °C yoghurt. Rör sedan ner rumsvarm olivolja och surdeg.

    • 2

      Mät upp mjölet och rör ihop med degvätskan och salt. Knåda till en slät deg och låt sedan jäsa under bakduk ca 90 minuter.

    • 3

      Skiva upp oliverna. Vänd ur degen och platta ut för hand till en kvadrat. Salta, smula över oregano och fördela ut oliverna i mitten av degen. Vänd in båda sidorna omlott in mot mitten och knöla in sidorna/gavlarna. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 45 minuter.

    • 4

      Värm ugnen till 250 °C, gärna med en baksten i. Ställ in brödet i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200 °C. Låt brödet vara inne i ca 30-35 minuter. Spruta gärna vatten på limpan efter halva tiden så blir det en fin skorpa. Låt svalna under bakduk.

    Ingredienser


    Liknande recept