• Svenskt knäckebröd
  • Svenskt knäckebröd

    • 22 st
    • 50 min
    • 1 tim

    Knäckebröd är ett mycket klassiskt bröd för Sverige. Nästan alla har det hemma, men bara några få bakar sitt eget goda knäckebröd och det tycker vi är dags att vi tillsammans ändrar på – testa idag!

    3.22/5

    524 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet och tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta till en elastiskt deg.

    • 2

      Låt degen jäsa i ca 40 minuter övertäckt med plast.

    • 3

      Sätt ugnen på 240°C. Rulla ut degen och dela den i 22 bitar. Rulla därefter bitarna runda och låt vila.

    • 4

      Kavla ut bullarna tunt, ca 12 cm i diameter, och nagga.

    • 5

      Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med vatten och strö över flingsalt eller önskade frön.

    • 6

      Baka i 240°C i 6-7 minuter, tills de har fått fin färg.

    • 7

      Förvara dem torrt.

    Ingredienser

    • 25 g (0,5 dl) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (ca 2,5 dl) vatten, fingervarmt
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 6 g (ca 1 msk) kummin, hel
    • 240 g (ca 4 dl) rågsikt
    • 120 g (ca 2 dl) vetemjöl special

    Liknande recept