• Syltade rabarber med pinjenötter
  • Syltade rabarber med pinjenötter

    • 30 min
    • 30 min

    En himmelskt god blandning som kan serveras till en god lagrad ost, och ett gott grovt bröd t ex danskt rågbröd. Funkar även fint vid bakning och på gröten eller filen!!

    3.25/5

    359 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rosta pistagenötterna gyllenbruna i ugnen.

    • 2

      Skär rabarberna i mindre bitar, riv och pressa apelsinen. Lägg allt i en kastrull.

    • 3

      Koka in rabarberna med syltsockret ett par minuter, tillsätt nötterna på slutet.

    • 4

      Häll upp på syltglas och förvara svalt.

    Serveras förslagsvis med

    Ingredienser

    • 1 st grovt rågbröd (recept)
    • 65 g (ca 1 dl) pistagenötter
    • 500 g  rabarber, späda
    • 250 g (ca 2,25 dl) syltsocker
    • 5 g ( ca 1 tsk) vaniljsocker, ekologiskt
    • 1 apelsin, finriv skalet och pressa ut juicen

    Liknande recept