recept_video_backdrop
  • Tekakor med morötter
Läsarrecept

3.58/5

485 Röster

Tekakor med morötter

  • 2 st
  • 30 min
  • 2 tim 10 min

Tekakor med morötter.

 

Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

  • 1

    Sätt ugnen på 225°C.

  • 2

    Skala morötterna och riv dom fint.

  • 3

    Häll upp mjölken i en kastrull och värm den till fingervarmt.

  • 4

    Mät upp mjölet i en bunke. Dela smöret i bitar och lägg det ovanpå. Tillsätt morot, salt, honung och jästen delad i mindre bitar och sist mjölken.

  • 5

    Arbeta degen väl, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.

  • 6

    Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

  • 7

    Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela sedan degen i 2 delar och kavla ut degen så den är ca 1-2 cm tjock.

  • 8

    Placera dem på plåtar klädda med bakpapper och låt bullarna jäsa under bakduk 20 min.

  • 9

    Grädda dem mitt i ugnen 10-12 min. Låt svalna under bakduk.

Ingredienser

  • 1 pkt (50 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 4 st (300 g) morötter
  • 5-6 dl (300-360 g) vetemjöl
  • 5-6 dl (300-360 g) rågmjöl
  • 0,5 dl (50 g) smör, rumstemp.
  • 1 tsk (6 g) salt
  • 5 dl (500 g) mjölk
  • 1 msk (20 g) honung

Liknande recept

  • Australiska tekakor

    Australiska tekakor


    Linda Hjelm
    45 min 1 tim 25 min
  • Farmors tekakor

    Farmors tekakor


    Linda Johansson
    25 min 2 tim 10 min
  • Gerts tekakor

    Gerts tekakor


    Linda Wäneskog
    30 min 2 tim 50 min
  • Glutenfria recept!

    Glutenfria recept!

    Här har vi samlat massor av underbart goda glutenfria recept som passar lika bra till alla som tål gluten.