• Tekakor med morötter
  • Läsarrecept

    Tekakor med morötter

    • 2 st
    • 30 min
    • 2 tim 10 min

    Tekakor med morötter.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    3.58/5

    485 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Sätt ugnen på 225°C.

    • 2

      Skala morötterna och riv dom fint.

    • 3

      Häll upp mjölken i en kastrull och värm den till fingervarmt.

    • 4

      Mät upp mjölet i en bunke. Dela smöret i bitar och lägg det ovanpå. Tillsätt morot, salt, honung och jästen delad i mindre bitar och sist mjölken.

    • 5

      Arbeta degen väl, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.

    • 6

      Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

    • 7

      Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela sedan degen i 2 delar och kavla ut degen så den är ca 1-2 cm tjock.

    • 8

      Placera dem på plåtar klädda med bakpapper och låt bullarna jäsa under bakduk 20 min.

    • 9

      Grädda dem mitt i ugnen 10-12 min. Låt svalna under bakduk.

    Ingredienser

    • 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (ca 4 st) morötter
    • 300-360 g (ca 5-6 dl) vetemjöl
    • 300-360 g (ca 5-6 dl) rågmjöl
    • 50 g (ca 0,5 dl) smör, rumstemp.
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk
    • 20 g (ca 1 msk) honung

    Liknande recept