• Tekakor med Surdeg
  • Läsarrecept

    Tekakor med Surdeg

    • 30 min
    • 1 tim 50 min

    Tekakor som bakas med KronJäst surdeg Fullkornsvete.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.17/5

    419 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och blanda ner vätskan. Låt det bli 37°C.

    • 2

      Rör ut jästen med lite av vätskan i en degbunke. Tillsätt resten av vätskan, surdeg, salt, socker och kruskakli.

    • 3

      Tillsätt efterhand vetemjölet tills degen blir blank och smidig.

    • 4

      Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

    • 5

      Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i tre delar som arbetas smidiga. Dela sedan varje bit i nio bitar. Rulla försiktigt varje bit och platta till. Om bitarna får ligga lite släpper spänningen i degen och de blir lättare att forma. lägg på plåten och nagga med gaffel.

    • 6

      Jäs ytterligare 20-25 minuter under duk.

      Sätt ugnen på 240°C.

    • 7

      Grädda tekakorna på 240°C i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.

    Ingredienser


    Liknande recept