Tekakor med havregryn
15 st
30 min
2 tim 10 min
Passar till frukost, mellanmål, lunch och ”afternoon tea”. Godare än köpta och dessutom lite nyttigare.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i mjölken och blanda ner havregrynen. Låt stå och svälla i en kvart.
-
2
Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda 3 min långsamt och 4 min snabbt, till en ganska lös deg.
-
3
Jäs under handduk i ca 30 min.
-
4
Häll upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 15 delar.
-
5
Kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel och låt dem sedan jäsa ca 60 min i din avstängda ugn med endast lampan på.
Ta ut bröden i rumstemperatur och sätt ugnen på 240°C.
-
6
Grädda i cirka 5-7 minuter eller tills tekakorna har fått en fin gyllenbrun färg.
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g smör, mjukt
- 500 g (ca 5 dl) mjölk, sval
- 9 g (ca 1,5 tsk) salt
- 20 g (ca 1 msk) sirap, ljus
- 120 g (ca 4 dl) havregryn
- 540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl