• Tekakor med havregryn
  • Tekakor med havregryn

    • 15 st
    • 30 min
    • 2 tim 10 min

    Passar till frukost, mellanmål, lunch och ”afternoon  tea”. Godare än köpta och dessutom lite nyttigare.

    4/5

    590 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken och blanda ner havregrynen. Låt stå och svälla i en kvart.

    • 2

      Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda 3 min långsamt och 4 min snabbt, till en ganska lös deg.

    • 3

      Jäs under handduk i ca 30 min.

    • 4

      Häll upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 15 delar.

    • 5

      Kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel och låt dem sedan jäsa ca 60 min  i din avstängda ugn med endast lampan på.

      Ta ut bröden i rumstemperatur och sätt ugnen på 240°C.

    • 6

      Grädda i cirka 5-7 minuter eller tills tekakorna har fått en fin gyllenbrun färg.

    Ingredienser

    • 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 150 g smör, mjukt
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk, sval
    • 9 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 20 g (ca 1 msk) sirap, ljus
    • 120 g (ca 4 dl) havregryn
    • 540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl

    Liknande recept