• Tortano
  • Läsarrecept

    Tortano

    • 1 st
    • 40 min
    • 2 tim 40 min

    Ett härligt Italienskt bröd med mozzarella, getost och salami. Perfekt till picknicken eller till maten. Eftersom det är ett väldigt matigt bröd kan det bli som en hel måltid i sig.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.27/5

    496 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen och lös den i fingervarmt vatten.

    • 2

      Rör ner olja, honung, salt och durumvete. Tillsätt därefter lite mjöl i taget och blanda till en elastisk deg.

    • 3

      Låt jäsa i 40 minuter.

    • 4

      Tryck ut degen (kavla ej) till en rektangel, ca 1 cm tjock.

    • 5

      Fyll brödet med skivad mozzarella, riven getost, delade tomater, salami, basilika och peppar.

    • 6

      Pensla kanten av degen med vatten och rulla ihop den till en rulle. Forma sedan rullen till en krans.

    • 7

      Sätt ugnen på 250 °C.

    • 8

      Lägg kransen på en plåt, och låt jäsa under duk i 30 minuter.

    • 9

      Ställ i plåten i ugnen och sänk till 200 °C.

    • 10

      Grädda i ca 35 minuter och låt svalna på galler innan du skär upp det.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (3 dl) vatten, fingervarmt
    • 26 g (2 msk) olja
    • 20 g (1 msk) honung
    • 30 g (1,5 msk) flingsalt
    • 150 g (ca 2,5 dl) durumvete
    • 240 g (ca 4 dl) vetemjöl special

    Fyllning

    • 125 g mozzarella
    • 100 g getost
    • 1,5 dl körsbärstomater
    • 200 g salami
    • peppar
    • basilika

    Liknande recept