Toscabullar som smälter i munnen
ca 35 st
45 min
2 tim 55 min
Saftiga bullar med en knäckig yta som man inte kan få nog av.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i mjölken och vattnet som är ca 30 °C.
-
2
Blanda alla ingredienser och mixa degen i 3 minuter långsamt och ca 8 minuter snabbt.
-
3
Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den och lägg tillbaka den i bunken för att vila.
-
4
Låt degen vila i bunken med duk eller plast över i ca 20-30 minuter.
-
5
Toscan kokas i en tjockbottnad kastrull till en gyllenbrun färg. Blanda därefter i den hyvlade mandeln och rör runt.
-
6
Ta bort en bit deg om du vill göra en krans, ca 350 g deg, kavla ut degbiten till en rektangulär form ca 30*15 cm och bred på fyllning, rulla ihop och forma till en cirkel, klipp gärna flikar i degen med en sax.
-
7
Kavla ut resten av degen inte bredare än 20 -25 cm och ca 5 mm tjock.
-
8
Bred på fyllningen och rulla ihop degen som till snäckor och skär i önskad storlek, lägg i formar på plåt med papper.
-
9
Låt bullarna jäsa 90-120 minuter under bakduk eller plast i rumstemperatur.
-
10
Lägg på toscan på de färdigjästa bullarna och grädda i 220 °C, i ca 10 minuter.
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
- 300 g (3 dl) vatten, ca 30 °C
- 200 g (2 dl) mjölk, ca 30 °C
- 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl
- 200 g (2 dl) smör, mjukt
- 200 g (2 dl) socker
- 100 g (2 st)ägg
- 9 g (1,5 tsk) salt
- 10 g (1 msk) kardemumma, mald
Fyllning
- 300 g mandelmassa
- 300 g (3 dl) smör
- 100 g (1 dl) socker
Topping
- 250 g (2,5 dl) smör
- 200 g (2 dl) strösocker
- 100 g (1 dl) vispgrädde
- 100 g (1 dl) glukossirap
- 50 g (3 msk) honung
- 300 g mandel, hyvlad