• Toscabullar som smälter i munnen
  • Toscabullar som smälter i munnen

    • ca 35 st
    • 45 min
    • 2 tim 55 min

    Saftiga bullar med en knäckig yta som man inte kan få nog av.

    3.48/5

    262 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken och vattnet som är ca 30 °C.

    • 2

      Blanda alla ingredienser och mixa degen i 3 minuter långsamt och ca 8 minuter snabbt.

    • 3

      Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den och lägg tillbaka den i bunken för att vila.

    • 4

      Låt degen vila i bunken med duk eller plast över i ca 20-30 minuter.

    • 5

      Toscan kokas i en tjockbottnad kastrull till en gyllenbrun färg. Blanda därefter i den hyvlade mandeln och rör runt.

    • 6

      Ta bort en bit deg om du vill göra en krans, ca 350 g deg, kavla ut degbiten till en rektangulär form ca 30*15 cm och bred på fyllning, rulla ihop och forma till en cirkel, klipp gärna flikar i degen med en sax.

    • 7

      Kavla ut resten av degen inte bredare än 20 -25 cm och ca 5 mm tjock.

    • 8

      Bred på fyllningen och rulla ihop degen som till snäckor och skär i önskad storlek, lägg i formar på plåt med papper.

    • 9

      Låt bullarna jäsa 90-120 minuter under bakduk eller plast i rumstemperatur.

    • 10

      Lägg på toscan på de färdigjästa bullarna och grädda i 220 °C, i ca 10 minuter.

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
    • 300 g (3 dl) vatten, ca 30 °C
    • 200 g (2 dl) mjölk, ca 30 °C
    • 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl
    • 200 g (2 dl) smör, mjukt
    • 200 g (2 dl) socker
    • 100 g (2 st)ägg
    • 9 g (1,5 tsk) salt
    • 10 g (1 msk) kardemumma, mald

    Fyllning

    • 300 g mandelmassa
    • 300 g (3 dl) smör
    • 100 g (1 dl) socker

    Topping

    • 250 g (2,5 dl) smör
    • 200 g (2 dl) strösocker
    • 100 g (1 dl) vispgrädde
    • 100 g (1 dl) glukossirap
    • 50 g (3 msk) honung
    • 300 g mandel, hyvlad

    Liknande recept