• Toscabullar
  • Toscabullar

    • ca 35 st
    • 45 min
    • 2 tim 55 min

    Saftiga bullar, med en knäckig yta, som riktigt smälter i munnen. Man kan inte få nog av nog av dessa härliga toscabullar! 

    3.48/5

    263 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken och vattnet som är ca 20 °C.

    • 2

      Blanda alla ingredienser och mixa degen i 3 minuter långsamt och ca 8 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand. 

    • 3

      Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den och lägg tillbaka den i bunken för att vila.

    • 4

      Låt degen vila i bunken med duk eller plast över i ca 20-30 minuter.

    • 5

      Tosca

      Koka ihop samtliga ingredienser, förutom hyvlad mandel, i en tjockbottnad kastrull till en gyllenbrun färg. Blanda därefter i den hyvlade mandeln och rör runt. Ställ åt sidan. 

    • 6

      Ta bort en bit deg om du vill göra en krans, ca 350 g deg, kavla ut degbiten till en rektangulär form ca 30×15 cm och bred på fyllning, rulla ihop och forma till en cirkel, klipp gärna flikar i degen med en sax.

    • 7

      Kavla ut resten av degen inte bredare än 20-25 cm och ca 5 mm tjock.

    • 8

      Blanda ihop ingredienserna till  fyllningen och bred på degen. Rulla ihop degen, som till snäckor, och skär i önskad storlek. Lägg i formar på plåt med bakplåtspapper.

    • 9

      Låt bullarna jäsa 90-120 minuter under bakduk eller plast i rumstemperatur.

    • 10

      Lägg på tosca på de färdigjästa bullarna och grädda i 220 °C, i ca 8-10 minuter.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
    • 300 g (3 dl) vatten
    • 200 g (2 dl) mjölk
    • 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl
    • 200 g (2 dl) smör, mjukt
    • 200 g (2,2 dl) strösocker
    • 100 g (2 st) ägg
    • 9 g (1,5 tsk) salt
    • 10 g (1 msk) kardemumma, mald

    Fyllning 

    • 300 g Odense mandelmassa
    • 300 g (3 dl) smör
    • 100 g (1,1 dl) strösocker

    Tosca 

    • 250 g (2,5 dl) smör
    • 200 g (2 dl) strösocker
    • 100 g (1 dl) vispgrädde
    • 100 g (1 dl) glukossirap
    • 50 g (3 msk) honung
    • 300 g mandel, hyvlad

    Liknande recept