• Tre bröd i ett
  • Tre bröd i ett

    • ca 20-25 st
    • 30 min
    • 3 tim 20 min

    Tre bröd i ett! – Ett praktiskt och mycket gott recept på hamburgerbröd, korvbröd eller toastbröd. Anpassa bakningen efter behovet, genom att tex baka ena halvan av degen som hamburgerbröd/korvbröd och den andra delen som ett toastbröd. Passar både för picknick eller som mellanmål.

    3.19/5

    475 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör samman fördegen till en slät smet, täck med lock eller plastfilm och låt jäsa i 30 minuter.

    • 2

      Väg upp de övriga ingredienserna i en degbunke och tillsätt fördegen.

    • 3

      Knåda degen i minst 15 minuter tills den blir riktigt elastisk.

    • 4

      Lägg degen i en oljad plastlåda/bunke med lock eller plastfilm.

    • 5

      Låt vila 60 minuter, stöt samman degen och låt vila ytterligare 30 minuter.

    • 6

      Stjälp upp degen på mjölat bakbord, väg upp bitar på 80 gram ca 20 st. Vill du göra formbröd blir det 2 st, lägg degen i en avlång sockerkaksform.

    • 7

      Rulla runda jämna fina bullar, platta till dem och pensla med ägg och doppa i sesamfrön, eller rulla ut korvbröd.

    • 8

      Låt jäsa 30-45 minuter.

    • 9

      Grädda i ca 12 minuter i 230°C. Låt svalna under bakduk.

    Tips!

    Om du önskar lite grövre bullar/bröd kan du byta ut lite av vetemjölet mot ett grövre mjöl.

    Ingredienser

    Fördeg

     Övriga ingredienser

    • 300 g (ca 5 dl) vetemjöl, manitoba
    • 100 g  (ca 1 dl) smör, rumstempererat
    • 20 g (ca 1 msk) havssalt

     

    Pensling

    • 1 ägg

    Garnering

    • sesamfrö

    Liknande recept