recept_video_backdrop
  • Tunnbröd i stekpanna

3.3/5

479 Röster

Tunnbröd i stekpanna

  • ca 20 st
  • 50 min
  • 2 tim

Tunt och gott bröd som gräddas direkt i stekpannan. Perfekt för picknick som en ”rullad macka”. Prova att använda grövre mjöl, för lite grövre tunnbröd. Skulle du få några bröd över, frys in och använd dem som botten nästa gång du ska göra pizza.

  • 1

    Smält smöret och rör ner mjölken. Smula sönder jästen och rör ut den med en del av degväskan.

  • 2

    Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, bakpulver och rågsikt. Arbeta degen väl i 10-15 minuter i maskin (dubbelt så länge för hand) och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.

  • 3

    Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar och forma till längder, skär där efter varje längd i tio bitar.

  • 4

    Kavla ut varje del till en rund kaka, måttet på kakan beror på hur stor stekpanna du har. Nagga kakorna med en gaffel och grädda dem direkt i en het torr stekpanna i ca 2 minuter på varje sida.

  • 5

    Låt bröden svalna på galler under bakduk. Lägg dem ovanpå varandra så bevarar de sin mjukhet.

Ingredienser

  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 3½ dl (350 g) mjölk
  • 50 g smör
  • ½ msk (6,5 g) socker
  • ½ tsk (3 g) salt
  • 1 tsk (5 g) bakpulver
  • ca 8 dl (ca 400 g) rågsikt
  • vetemjöl till utbakning

Liknande recept

  • Tunnbröd

    Tunnbröd


    Simone Hanna
    30 min 2 tim 10 min
  • Kanelsnäckor med Surdeg

    Kanelsnäckor med Surdeg


    KronJäst
    35 min 3 tim 20 min
  • Fyllda lussebullar eller kringlor

    Fyllda lussebullar eller kringlor


    KronJäst
    30 min 3 tim 30 min
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.