• Tunnbröd i stekpanna
  • Tunnbröd i stekpanna

    • ca 20 st
    • 50 min
    • 2 tim

    Tunt och gott bröd som gräddas direkt i stekpannan. Perfekt för picknick som en ”rullad macka”. Prova att använda grövre mjöl, för lite grövre tunnbröd. Skulle du få några bröd över, frys in och använd dem som botten nästa gång du ska göra pizza.

    3.7/5

    480 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och rör ner mjölken. Smula sönder jästen och rör ut den med en del av degväskan.

    • 2

      Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, bakpulver och rågsikt. Arbeta degen väl i 10-15 minuter i maskin (dubbelt så länge för hand) och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.

    • 3

      Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar och forma till längder, skär där efter varje längd i tio bitar.

    • 4

      Kavla ut varje del till en rund kaka, måttet på kakan beror på hur stor stekpanna du har. Nagga kakorna med en gaffel och grädda dem direkt i en het torr stekpanna i ca 2 minuter på varje sida.

    • 5

      Låt bröden svalna på galler under bakduk. Lägg dem ovanpå varandra så bevarar de sin mjukhet.

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 350 g (ca 3,5 dl) mjölk
    • 50 g (ca 4 msk) smör
    • 6,5 g (ca 1/2 msk) socker
    • 3 g (ca 1/2 tsk) salt
    • 5 g (ca 1 tsk) bakpulver
    • 400 g (ca 8 dl) rågsikt
    • vetemjöl till utbakning

    Liknande recept

    • Tunnbröd

      Tunnbröd


      Simone Hanna
      30 min 2 tim 10 min
    • Rågpinnar

      Rågpinnar


      Marie S.
      45 min 1 tim 40 min
    • Mormor Inez Stenugnsbakade bröd

      Mormor Inez Stenugnsbakade bröd


      Jenny K.
      25 min 3 tim 5 min
    • Älskade bullar!

      Älskade bullar!

      Här hittar du mängder av recept och varianter av våra kära bullar.